אדריכלות ועיצוב פנים

מחלקת עיצוב פנים ואדריכלות של סטודיו דותן-לידז'י היושב בחיפה, נותנת מענה ללקוחות פרטיים ועסקיים כאחד.  אדריכלות ועיצוב פנים הם לא רק אסטתיקה הם הרושם הראשוני המשמעותי ביותר.

 

  • תכנון ועיצוב פנים דירה ברחוב פינסקי, חיפה

    דירה בפינסקי תמונה ראשית

    אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה אדריכלות ועיצוב פנים דירה

    אדריכלות ועיצוב פנים לדירה ברחוב פינסקי בחיפה . קונספט ותכנון מוקדם.
    הדירה עוצבה ותוכננה ללקוח שמתגורר בה יחד עם שתי בנותיו המתבגרות. הדירה שהייתה חשוכה ולא מזמינה עברה שיפוץ טוטאלי מרמת תשתיות הבנין ועד האקססוריז הייחודים שהגיעו מחנויות חיפאיות. הסלון פינת האוכל והמטבח חולקים חלל משותף ומייצרים תחושה של גודל ומרחב כבר בכניסה לבית החלונות שהיו בסלון הורחבו וגבהו ויוצרים קשר חשוב בין הפנים לחוץ. הקו המודרני והנקי מתחמם בעזרת שילובים של חומרים שונים מלאי אופי וחום ושימוש בצבע בפריטי ריהוט שונים וקירות ספציפים בחללים השונים קורצים אל השוהים בחלל ומקלילים את העיצוב המוקפד לכדי תחושה של בית שחיים בו ולא מקדש מגזיני.

    חזור לפרויקטים
  • עיצוב ביתן בתערוכת הרכב בפרקפורט גרמניה

    תמונה ראשוית פרנקפורט

    4 2 5 3 6 7

    תכנון ועיצוב ביתן לחברת GREEN RIDE , לקוחות ותיקים של הסטודיו, שהציגה בתערוכת הרכב העולמית בפרנקפורט. זהו הביתן השלישי במספר שעיצב הסטודיו לחברה העוסקת בפיתוח מיני-סקוטר חשמלי שיודע להתקפל , להתחבר לטלפון החכם ולהגיע למהירות של עד 50 קמ"ש (!!) כל זה באנרגיה ירוקה וללא זיהום אויר.
    הביתן עוצב ברוח הכלי (INU) , חדשני , צעיר וחכם . השימוש בצבע השחור , דימויי מעבר חציה באיזור הישיבה והצגת החלקים המרכיבים את הכלי לתצוגה כתכשיטים כולם ברוח עולם המוטור אליו כיוונו המציגים בתערוכה.
    הביתן מורכב משני איזורים , איזור ישיבה המאפשר שיחה עם לקוחות מתענינים ומשקיעים פוטנציאלים ואיזור תצוגה בו ניתן להתרשם מהכלי במצבו המקו

    חזור לפרויקטים
  • אדריכלות ועיצוב פנים בנין ברחוב הנמל 47 , חיפה

    תמונה ראשוית

    אדריכלות ועיצוב פנים בחיפה אדריכלות ועיצוב פנים בחיפה אדריכלות ועיצוב פנים בחיפה אדריכלות ועיצוב פנים בחיפה אדריכלות ועיצוב פנים בחיפה אדריכלות ועיצוב פנים בחיפה

    אדריכלות ועיצוב פנים לבנין קיים ברחוב הנמל 57 , חיפה . קונספט ותכנון מוקדם.
    הפרויקט המקסים הזה מיסודה של "קרן מרומים" מגיע אל העיר התחתית מתוך חזון להשתלב ולתרום לחזון של עירית חיפה לקמפוס הנמל. הגדרות הפרוגרמה היו מבנה עם עירוב שימושים, בקומת הרחוב בית קפה/מזנון הפתוח לרחוב ומנצל את מיקומו הפינתי של המבנה כשיחד עם בית הקפה עובד במשותף חלל לאירוח הסטודנטים באזור, החלל שיעוצב כלאונג' (lounge) ייתן שירותים מסובסדים
    ע"י הקרן לסטודנטים המתגוררים ולומדים בקמפוס.
    הקומות שמעל 1-3 יועדו למגורים עם תמהיל מגוון של דירות 2 חדרים ודירת 4 חדרים בקומה העליונה. תוספת מקסימה היא גג הבניין שיחופה בדק עץ בתוכו "משובצות" גינות קהילתיות קטנות
    שאמורות לתת מענה למחסור בגינות פרטיות ברחבי הקמפוס.
    הבניין הקיים מקורו בשנות ה-40 ותוכנן כמבנים רבים מהתקופה עם קומת מסחר גבוהה במפלס הקרקע (שאמורה הייתה לשמש גם כחלל ייצור) וקומות משרדים מעל. התכנון החדש מדגיש את איכויות הבניין הקיים ע"י פתיחה של פתחים גבוהים ורחבים בקומת הקרקע בדומה לפתחים שהיו במקור ושימוש בכל גובה החלל (5.5 מטר!!) ללא חלוקה לגלריה. עוד מאפיין שנשמר הם קרניזי עיטור פשוטים ומלבנים המלווים את הבניין לאורכו ומדגישים את הגאומטריה הפשוטה שלו.
    עיצוב הפנים בחללים השונים מתבסס על שימוש בחומרים בתצורתם המקורית (עץ, בטון, מתכת)
    ומתייחס למיתוג של חב"ד בצבע הכחול.

    חזור לפרויקטים
  • אדריכלות ועיצוב פנים משרדי מנהלת עירתחתית

    עיצוב משרדים

    עיצוב משרדים בחיפה 6 עיצוב משרדים בחיפה 5 עיצוב משרדים בחיפה 1 עיצוב משרדים בחיפה 7 עיצוב משרדים בחיפה 2 עיצוב משרדים בחיפה 3 עיצוב משרדים בחיפה 1 עיצוב משרדים בחיפה 4 עיצוב משרדים בחיפה 1

    אין לתאר את השמחה בסטודיו על שניתנה לנו ההזדמנות לתכנן ולהוביל את עיצוב משרדים ייחודיים אלו. משרדי מנהלת העיר התחתית מוקמו בקומת המסחר של מבנה לשימור ברחוב הנמל. החלל מתאפיין, בדומה לקומות מסחר אחרות מאותה תקופה, בתקרה גבוהה המגיעה לכחמישה וחצי מטרים. התכנון שכלל עמדת עבודה בחלל הפתוח , חדר ישיבות וחדר מנהלת מדגיש את הגובה המרשים של החלל ההיסטורי, תוך שימוש בחומרים בעלי גימור גס ומחוספס. במקומות שונים בחלל נעשה שימוש בצבע אדום המתכתב עם הלוגו של המנהלת (שעוצב גם הוא בסטודיו) ומחזק תחושה של אקלקטיות משהו , שקיימת בגרפיקה של עירתחתית וברחוב .

    www.downtown.co.il

    חזור לפרויקטים
  • 1926 – עיצוב פנים ומיתוג למלון דירות בחיפה

    עיצוב פנים מלון דירות בחיפה

    עיצוב פנים למלון עיצוב פנים למלון עיצוב פנים למלון עיצוב פנים למלון עיצוב פנים למלון עיצוב פנים למלון עיצוב פנים למלון עיצוב פנים למלון

    עיצוב פנים למלון דירות מקסים וייחודי בחיפה שבצפון.

    המבנה ברחוב משה אהרון שבחיפה , נבנה ב-1926 ושימש לאורך השנים בית לעסקים שונים. ב-2012 החליט בעל הבניין להסב אותו לבית מלון קטן שקהל היעד שלו טיילים צעירים ומשפחות הרוצות להתארח בתקציב מוגבל.  מסיבות אלו ועוד התקציב שעמד לצורך ההסבה היה מצומצם ביותר והעיצוב נדרש להתאים לכך.

    אחד הבחירות המרכזיות היה שימוש בצבעים עזים שיאפשרו ייחוד של כל חדר וייצרו מראה רענן וצעיר. כמו כן נעשה שימוש במדבקות קיר מודפסות שהוסיפו טקסטורה לחדרים והיוו חלק מהשפה הגרפית של המלון. בחירות אלו אפשרו שינוי גדול ויצירת מגוון במעט אמצעים.

    אלמנט ייחודי נוסף הוא מדף האור בראש המיטה, שאפשר תאורת לילה למיטות ומקום להנחת חפצים . המדף היווה תחליף לשידות הצד הקונבנציונאליות שהצריכו מקום שלא היה בסמוך למיטה.

    עיצוב הפנים  נעשה בשיתוף עם מחלקת המיתוג של הסטודיו ובכך יצרנו מותג שלם ועשיר, העושה שימוש בשפה עיצובית אחת הן בחללי המלון והן בפרסומיו במדיות השונות

    www.1926.co.il

    חזור לפרויקטים
  • 1926 – עיצוב פנים מלון דירות בחיפה | הרחבה

    עיצוב פנים מלון דירות
    עיצוב פנים עיצוב פנים עיצוב פנים עיצוב פנים עיצוב פנים עיצוב פנים

    עיצוב פנים של מלון 1926 ,נסתיים והושלם ולאחר כשנה של תפעול המלון , החליט הבעלים לפתוח אגף נוסף במבנה הסמוך לו, רק שהפעם הכיוון היה יוקרתי יותר. המבנה החדש אליו נכנסנו היה שונה מקודמו הגוונים החומים והקלאסיים היו הדומיננטיים בחללים והרצפות המצוירות בכל חדר היוו אלמנט חזק שלא התחבר לשפת המותג הקיים. החיבור בין שני אלו היה האתגר הגדול ביותר שעמד לפנינו.

    הפתרון שנבחר בסוף , היה שימוש בשפה עיצובית אקלקטית ולא מתחייבת. קלאסי עם מודרני , קרניזי סיומת עם פאנלים תלת מימדיים בעלי אופי גאומטרי , רצפה מצוירת עם תקרות צבועות בגוונים עזים. שילובים אלו ועוד הובילו לתוצאה המעניינת שהם החדרים החדשים של מלון 1926 .

    www.1926.co.il

    חזור לפרויקטים
  • אדריכלות ועיצוב פנים סטודיו דותן-לידזי

    תמונה ראשית עיצוב פנים סטודיו דותן לידזי

    סטודיו דותן לידזי בחיפה 3 סטודיו דותן לידזי בחיפה 4 סטודיו דותן לידזי בחיפה 5 סטודיו דותן לידזי בחיפה 2 סטודיו דותן לידזי בחיפה 1 סטודיו דותן לידזי בחיפה 6

    כסטודיו למיתוג המתמחה במיתוג לעסקים, ראינו חשיבות עליונה שהמשרד ממנו נפעל ואליו נזמין לקוחות וחברים ייצג את החזון העיצובי שלנו. אחת הנקודות עליה אנו עומדים עם לקוחות הוא שעיצוב המשרד כמוהו כעיצוב כרטיסי הביקור ואתר האינטרנט של העסק, חלל המשרד הוא המפגש הכי עוצמתי של הלקוחות שלך עם העסק שלך והוא הרושם הראשוני ממנו ולכן חשוב מאוד שהמשרד או העסק לא יתפקד רק פונקציונלית היטב אלא ימחיש את החזון והערכים של אותו עסק. על אלו עמדו לנגד עיננו בבואנו לעצב את המשרד/הסטודיו שלנו.

    זמן רב חיפשנו בית לסטודיו שלנו, החלום הגדול היה חלל ייחודי ולא שיגרתי שידע להכיל את העבודה השוטפת של המשרד בתחומי הפרסום והאדריכלות, גלריה לא פורמאלית ובשעות הערב יוכל להפוך לחלל בו יועברו סדנאות בתחומי העיצוב השונים.

    החלל שמצאנו שוכן ברחוב משה אהרון שבשוק התורכי, העובר בימים אלו שיפוץ ועתיד להפוך למדרחוב.

    קומת הקרקע של בניין מס' 6, שמשה בשנים עברו כקומת המסחר, מאז אותן שנים נסגרה חזית החנות, הונמכה התקרה בגסות והחלל היה למועדון .

    לילה אחד של עבודות פירוק חשף את קסמו הישן של המקום. חלל צר וארוך, עם גובה תקרה מרשים של כ-6 מטרים – נותרנו עם דף חלק.

    רצינו להשתמש בחלון הראווה, ולאפשר באמצעותו אינטראקציה יומיומית עם העוברים והשבים ברחוב ולנצלו לצורך חשיפת הגלריה ומרכז הסדנאות. עיצוב הפנים משקף את הקשר עם תחום העיצוב הגרפי , ומייצר בחזית קומפוזיציית ריבועים חומרית ורב שכבתית.

    לימים אותו חזון על חלל המתקשר עם הרחוב הוכיח את עצמו, לקוחות רבים הגיעו אלינו בזכות חלון הראווה הייחודי שפתחנו לרחוב ועד היום הוא מיצר סקרנות ועניין בקרב העוברים ושבים.

    צילום: אשר שרביט

    חזור לפרויקטים
  • עיצוב ובנית ביתן בתערוכת אות העיצוב

    תמונה ראשוית אות העיצוב

    4 3 2 1

    התרגשנו מאוד לשמוע שנבחרו מתוך רבים וטובים להציג בתערוכת "אות העיצוב" ואף להעביר מצגת בכנס המקצועי סקירה על עבודתנו כסטודיו צעיר ומבטיח לעיצוב.
    כאשר באנו לתכנן את הביתן של הסטודיו תהינו מה יכולה להיות הדרך הטובה ביותר להציג את עצמנו לקהל המבקרים
    בה מציגים משרדים רבים וטובים, היה ברור לנו שיש צורך בייחוד , הופעה יצירתית שתבלוט מעל כולם.
    יצרנו מספר קונספטים ונוכחנו לדעת שכל אחד ואחד מהם פשוט יקר מידי לביצוע
    באותו הרגע קיבלנו שתי החלטות – אחת היא עבודה עצמית . אנחנו נצבע , אנחנו ננסר , אנחנו נדביק – בכך הפחתנו משמעותית את עלויות ההקמה היקרות הנהוגות בעולם התערוכות .
    החלטה שניה הייתה שהביתן יהיה קונספטואלי לחלוטין, הביתן ישקף את רוח הסטודיו – צעירה , רעננה , לא מחייבת ובעיקר כיפית . לאור העובדה שהכרנו מקרוב את הפועלים בשטח , ידענו שנוכל ליצור עיצוב מורכב שניתן עשיר בפרטים שמצריך עדינות בהקמה.
    יצרנו מערכת קורות מעץ צבוע עם קירות מודפסים בגדלים מותאמים , בחרנו ריצוף שחור ומאתגר והרכבנו מאות עגורים , אותם תלינו ממערכת הקורות .
    המבקרים בביתן יכלו להתרשם מעבודות הסטודיו הכוללות מיתוג כולל , משלב הלוגו והמוצרים הגרפים ועד החללים המסחריים.
    חדי העין שבינהם יכלו להבחין בעגור אחד צהוב בין המוני העגורים הלבנים – בולט בחוצפה חיננית .

    חזור לפרויקטים
  • עיצוב משרדים עמותת התיירות בחיפה (בביצוע)

    r-s

    עיצוב משרדים בחיפה עיצוב משרדים בחיפה עיצוב משרדים בחיפה

    העמותה לתיירות ונופש חיפה במהלכו של מיתוג כולל מחדש המתוכנן ומבוצע על ידי הסטודיו. כחלק מתהליך זה תוכנן עיצוב משרדים מחודש של להנהלת העמותה שבקומה הראשונה ועיצוב קומת הקרקע , היא עמדת המידע העירוני.  קומת הקרקע של המבנה נגישה למבקרים בחיפה כעמדת מידע עירונית ומציעה מפות, סיורים ועמדת ריענון לתייר. תוספת חדשה תהיה עמדת טאבלטים מקוונים המאפשרים קבלת מידע על העיר ותכנון מסלול טיול באמצעי תחבורה שונים. העמותה לתיירות ממוקמת במושבה הגרמנית בבניין טמפלרי לשימור, עיצוב הפנים החדש מאופיין בווינטג'-שיק תוך הדגשתהתכונות המקוריות של הבניין. זאת באמצעות אלמנטים כמו קיר החושף את לבני הבניין המקוריות של המבנה, שימוש בחומרים במראה טבעי כמו: עץ, אבן, בטון מצויר ועושר של טקסטורות ודוגמאות.

    www.visit-haifa.org

    חזור לפרויקטים
  • עיצוב פנים מסעדת בודהה בורגרס בחיפה

    עיצוב מסעדה בחיפה

    עיצוב מסעדה בחיפה עיצוב מסעדה בחיפה 2-1

    עיצוב פנים ועיצוב גרפי למסעדת בודהה בורגרס בחיפה.
    הבודהה בורגרס היא רשת למזון טבעוני שהגיעה לחיפה ממרכז הארץ, הצלחתה שכנעה שני יזמים צעירים להביא את המותג לחיפה ולתת מענה לאנשים שמעוניינים באוכל טבעוני וצמחוני איכותי וטעים. הפרויקט היה מוגבל ביותר בתקציב ושאיפת הלקוחות הייתה שימוש בכמה שיותר מהתשתיות והריהוט של העסק הקודם שפעל בחלל. רצינו ליצור מקום נעים ומזמין לישיבה ממושכת שיצור בקרב הלקוחות שרובם קהל חוזר וקבוע תחושה של בית. דרך הפעולה הייתה עיצוב שיעשה שימוש רב בחומרים טבעיים וחמים כגון עץ וטקסטיל. העץ בא לידי ביטוי בדלפק הרחב בו נעשות ההזמנות עליו יושבת הויטרינה להרכבת הסלטים. כמו כן בחרנו בלוחות OSB לחיפוי הקיר בכניסה לחלל. OSB הוא למעשה שבבי עץ גסים שהגיעו מעץ משומש שנגרס והודבקו יחד בדבק, בשונה מפלטות פורניר או עץ טבעי ה-OSB הוא חומר זול מאוד ועמיד מאוד מפני שחיקה מה שעושה אותו מתאים ביותר לחלל מסעדה. אותו קיר מחופה קיבל עליו תמונות אוירה ברוח המותג והואר ע"י גופי בד שנקנו באיקאה. עוד אלמנט ייחודי הוא קיר הלוח השחור. לא הרבה יודעים זאת אך אין להשיג בחנויות צבע לוח שחור לכן בבואנו לצבוע את הלוח בשחור "רקחנו" צבע מיוחד המורכב מצבע אקרילי ואבקת רובה אקרילית . בסיום הצביעה הדבקנו על הקיר מדבקות שעוצבו גם הן בסטודיו והיו לחלק משפת המותג של המסעדה , אותן חיות המשיכו וליוו את הלקוחות בתפריט, במפיות ועוד.
    את הכיסאות הישנים חידשנו ע"י ריפוד מחדש בבדי יוטה ובדים מאוירים בקומיקס.

    חזור לפרויקטים
  • אדריכלות ועיצוב משרדים, wise מרכז עסקים

    פרוייקט מטי חיפה - חממת יזמות

    עיצוב משרדים עיצוב משרדים עיצוב משרדים

    מרכז העסקים wise מופעל ע"י מט"י חיפה ונותן מענה ליזמים בתחילת הדרך ובעלי עסקים זעירים את האפשרות להשכיר משרד במחיר מסובסד. המרכז כולל 10 משרדים חדר ישיבות על בסיס TIME SHERING ומרחב שיתוף המחבר בין כל המשרדים ומאפשר החלפת רעיונות וקיום מפגשים חברתיים ויזמיים בין השוכרים ואנשים מבחוץ.

    תכנון החלל נעשה במבנה משרדים קיים, והצורך במסדרון פנימי, נוסף על המסדרון הקיים היווה אתגר עיצובי בשל הרצון שלנו ושל הלקוחות לייצר מקום דינמי ושונה לחלוטין מחללים משרדיים כפי שמוכרים לכולם . בסופו של דבר יצרנו מסדרון שאת תקרתו צבענו בכתום עז , צבע המותג של מט"י , את התקרה הארנו בעזרת תאורה פלורוסנטית נסתרת ובכך "העלינו" תחושתית את התקרה מעלה.

    חלל נוסף שיצרנו הוא החלל המשותף הממוקם במרכז ומוקף משרדים סביב. החלל המשותף מאפשר שימושים שונים בהתאם לצרכים המשתנים. במהלך היום יש את האפשרות להגיע ולעבוד בתחנות העגינה על שולחנות העבודה, בעוד אחרים נהנים מהמטבחון ופינת האירוח הסמוכה , הן בישיבה על דלפק והן בישיבה על שולחנות הקפה. בערבים ובאירועים מיוחדים ניתן להזיז את השולחנות והספרייה ממרכז החלל, בזכות גלגלים שהותקנו מראש, ולהשתמש בחלל להעברת הרצאות קטנות ומפגשים חברתיים.

    עיצוב משרדים השומרים על ערכים טכניים גבוהים כגון – תאורה , אקוסטיקה, בטיחות ונוחות בשימוש הוא דבר מאתגר לכשלעצמו, דרישת הלקוח למקום צעיר דינמי ובתקציב מוגבל היוותה אתגר נוסף והייתה המקפצה לפתרונות השונים שיצרנו.

    גם פרויקט זה נעשה במסגרת תהליך מיתוג כולל אצלנו בסטודיו.

    חזור לפרויקטים
  • עיצוב פנים חנות סווידאן (קונספט)

    תמונה ראשוית

    עיצוב חנות בחיפה עיצוב חנות בחיפה עיצוב חנות בחיפה עיצוב חנות בחיפה עיצוב חנות בחיפה עיצוב חנות בחיפה

    תכנון ועיצוב לחנות שכונתית רב גונית ומיוחדת כל כך כמו סווידאן היה אתגר נפלא שהגיע לשולחננו. סווידאן היא חנות ותיקה הקיימת משנת 1916  והיא למעשה הסופר הראשון בארץ.

    חידוש המותג הותיק הוא פרויקט משותף עם המחלקה לעיצוב גרפי של הסטודיו. העיצוב החדש לוקח את החנות ומביא אותה אל שנת 2013 תוך שמירה על המסורת ארוכת השנים של המותג.

    חלק מתהליך העיצוב היה מחקר רב שעות לגבי הרגלי הקניה של הלקוחות היום בחנות וקריאה של מחקרים שונים בנושא התנהגות צרכנית. במקביל נעשה בדיקה מדוקדקת דל מיקומי המוצרים השונים אל מול היקפי המכירה שלהם. המעניין בסווידאן היא שמדובר בחנות שכונתית מחד , המשרתת את האוכלוסיה העובדת וחיה באיזור העיר התחתית וקונה הרבה מוצרי בסיס לחיי היום יום , ומאידך מדובר בחנות שהיא שם נרדף לאיכות ומוצרי נישה . סווידאן ידועה עוד מימי הראשונים כחנות המחזיקה מוצרים ייחודיים שכמעט ולא ניתן להשיג בארץ יותר מכך הבעלים מאתגר את הלקוחות ומאפשר להם לבקש כל מוצר עליו הם חולמים שפגשו בארץ אחרת והוא מנסה (ולרוב מצליח) להשיג להם אותו.

    נקודה זו הופכות את סווידאן למעדניה שהיא גם סופר , מקום שמגשים חלומות וגם מספק חלב ולחם.
    אחד הדברים המרכזיים עליהם שוחחנו רבות בעיצוב החנות , היא מה בא קודם ? היוקרתי או היום יומי?

    התשובה לכך הופיעה בצורת חלוקה איזורית , שדרה מרכזית של מוצרי איכות המקבלת את פני הלקוחות הבאים ולאחריה מעדניה חדשה בצורת אי המשלבת בתוכה גם תצוגה של התבלינים והקטניות הייחודית לחנות. את האותה שדרה מרכזית "עוטף" הסופר , מוצרי מדף מיוחדים ובסיסים המדברים לקהל הלקוחות מגוון.

     

    חזור לפרויקטים
  • עיצוב פנים ומיתוג מחדש מאפיות אריאל

    rel-panorama
    rel2 rel1 rel3

    פרויקט מיתוג משותף עם המחלקה לעיצוב גרפי. המיתוג המחודש מתבסס על שימור הערכים של המותג הקיים ביניהם- טריות, פשטות, דינאמיות ומחיר שווה לכל. עיצוב הפנים של הסניפים השונים כולל מידוף שתוכנן במטרה לייצר מיקסום מכירות, על-ידי סידור המוצרים באופן מסוים על המדף ויצירת "רעש ויזואלי" מסודר, תחושת שוק, מגוון וטריות. השימוש בחומרים כגון עץ-אלון מבוקע וברזל מייצר מראה אלגנטי שיכיל את כל הרעש.

    חזור לפרויקטים
  • אדריכלות ועיצוב פנים כיתת לימוד סמינר בית יעקב

    כיתת לימוד בחיפה עיצוב פנים

    עיצוב פנים לכיתה בחיפה 8 עיצוב פנים לכיתה בחיפה 5 עיצוב פנים לכיתה בחיפה 4 עיצוב פנים לכיתה בחיפה 3 עיצוב פנים לכיתה בחיפה 7 עיצוב פנים לכיתה בחיפה 6 עיצוב פנים לכיתה בחיפה 2 עיצוב פנים לכיתה בחיפה 1

    סמינר בית יעקב הוא סמינר לנשים דתיות בתחילת דרכן. כחלק מהעשרת תכנית הלימודים, נפתחה סדנת לימוד חדשה – "ידיד נפש". הסדנא עוסקת בנושאים ערכיים שונים ומועברת באופן לא קונבנציונאלי , לכן דורשת חלל לימוד גמיש המאפשר חופש בשימושו.  לשם כך הוסבה דירה ישנה ומוזנחת השוכנת בסמוך למבנה המרכזי.

    לסדנא נדרשה כיתת לימוד שבה ניתן יהיה לשבת במליאה ולעבוד בקבוצות, נדרש חלל ספריה עם איזור ממוחשב ומשרד לשיחות אישיות עם התלמידות. הרצון לייצר אוירה ביתית ומזמינה לשיחות אישיות הובילה ליצירת פינת קפה ואיזור ישיבה לא פורמאלי .  עצם הגדרת הפרוגראמה יחד עם הלקוחות היווה הבסיס לתוצר הסופי שם הוגדרו לא רק הצרכים הפיזיים אלא אופיו והחוויה שתיווצר בחלל.

    החומרים שנבחרו הם רכים ובגוונים טבעיים , את החללים השונים מעטרות תמונות של הצלם אשר שרביט ומכניסות לדירה העירונית חוץ וטבע.

    מוטיב מרכזי בפרויקט הוא מסדרון הכניסה. הדרישה לחללים סגורים ונפרדים לא הותירה ברירה אלא להכנס לדירה דרך מסדרון ארוך. על מנת למוסס את תחושת הצפיפות סגרנו את כיתות הלימוד הסמוכות בקיר זכוכית שקוף ולמעשה פתחנו ויזואלית את הכניסה. בנוסף יצרנו בקצה המסדרון משחק בשכבות חומר שונות מה שיוצר עניין ומושך את העין לאזור הפתוח.

    צילום: אשר שרביט

    חזור לפרויקטים
  • עיצוב פנים מרכז פדגוגי, סמינר בית יעקב (קונספט)

    תמונה ראשוית
    2 3 4 1

    עבודה נוספת עבור סמינר בית יעקב, הוא תכנון ועיצוב של חלל קיים והסבתו לצורך מרכז פדגוגי. המרכז מצריך מקום למגוון מכשירים לא קונבנציונלים כגון מדפסות גדולות ומכונות למינציה המצריכים מרחב שימוש נוח ומקום אחסון ייחודי בסמוך. גורם זה ונוספים הובילו לחלוקת המרפ"ד לשני חללים נפרדים. האחד מהווה "סדנא" לייצור החומרים השונים והשני מהווה מרכז העזרים הספרותי והפיסיים. הפרויקט נמצא בשלביו הראשונים של התכנון.

    חזור לפרויקטים
  • אדריכלות ועיצוב פנים דירה ברח' התשבי בחיפה

    דירת משפחה בחיפה עיצוב פנים ותוספת בניה

    דירה בחיפה עיצוב פנים ותוספת בניה 4 דירה בחיפה עיצוב פנים ותוספת בניה 1 דירה בחיפה עיצוב פנים ותוספת בניה 2 דירה בחיפה עיצוב פנים ותוספת בניה 3 דירה בחיפה עיצוב פנים ותוספת בניה 5

    הדירה שייכת למשפחה צעירה שהחליטה להרחיב ולהגדיל אותה. הפרויקט כלל תוספת בניה של כ-50 מ"ר ושיפוץ כללי למרחב הציבורי דרכו מגיעים אל התוספת החדשה.

    התוספת החדשה איפשרה יציאה למרפסת מרווחת מהסלון אותה ריצפנו בגרניט פורצלן דמוי עץ ותחמנו בספסל ישיבה בנוי.

    העיצוב הכללי מנסה לשמר את אופיה המקורי של הדירה תוך שמירה על אחדות בבחירת החומרים השונים ליצירת התחושה של מרחב אחד שלם ולא טלאים שונים מתקופות שונות. הריצוף המקורי בסלון ממשיך בתוספת הבניה ובפתחים החדשים הורכבו חלונות בלגים בצבעי שמנת הממשכים את הקו הנקי והחם של סכמת החומרים.

    המקום היחידי בו פנינו לסגנון שונה הוא בחדר המלקחת של התוספת החדשה בו שולב קיר עם דוגמת גלים מעודנת  וארון בצבע בורדו נועז.

    חזור לפרויקטים
  • באלאנס – מועדון בריאות וכושר

    באלאנס תמונה ראשית2

    2 4 5 6 1 3

    מועדון בריאות וכושר באלאנס הממוקם בקרית ביאליק, תוכנן ועוצב בשיתוף עם אדר' מירב סלע.

    החלל שהיה בעבר אולם אירועים בשטח של כ-2000 מ"ר, הוסב בשיפוץ מאסיבי למכון כושר רחב ידיים ומשוכלל. המועדון מכיל רצפת אימונים גדולה, שלושה חדרי סטודיו, ספא , בית קפה ומשרדים. סגנון העיצוב הושפע מהשפה הגרפית של המותג בצבעי אפור וכתום ונעשה בשיתוף עם מחלקת המיתוג של המשרד.

    הכניסה למועדון דרך חלל כניסה גבוה ומרשים בו מוקמו דלפק הקבלה ובית הקפה. חלל זה מוביל ומחבר בין הפונקציות השונות ומשמש חלל מנוחה בין הפעילויות השונות.

    רצפת האימונים מחולקת ע"י שביל מרכזי המחבר בין מכשירי האימונים השונים, עליו תוכננו כורסאות מנוחה בין האימונים , בקצהו אימג' מרכזי המוליך את העין ומדגיש את המרחב העצום של המכון.

     

    חזור לפרויקטים